بهگزارش میراثآریا، محمدحسین ارسطوزاده در نشست هماهنگی برنامههای دبیرخانه ملی پرندهنگری که ۲۰ آبانماه ۱۴۰۳ در اهواز و باحضور جمال عامرینسب معاون گردشگری خوزستان، آذردخت نوذری دبیرکارگروه طبیعتگردی استان، مدیران و کارشناسان ادارهکل حفاظت محیطزیست خوزستان و راهنمایان و فعالان پرندهنگری برگزار شد، اظهار کرد: انتخاب خوزستان به عنوان دبیرخانه دائمی پرندهنگری در کشور حاصل زحمات و دقتنظر مدیران و کارشناسان حفاظت محیط زیست، راهنمایان و فعالان طبیعتگردی و پرندهنگری و کارشناسان معاونت گردشگری است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان خطاب به حاضران در نشست عنوان کرد: این که ما در استان خوزستان علما و فعالانی مثل شما داریم که از داشتهها، ظرفیتها و توانمندیهای خدادادی استان به صورت علمی دفاع و آنها را ارائه میکنند واقعا مایه مباهات است.
او در ادامه با بیان اینکه قطعاً ما تا ندانیم و درک نکنیم که چه داریم، نمیتوانیم از آن حفاظت کنیم افزود: زمانی که متوجه داشتههایمان میشویم حتما برای حفاظت از آن برنامهریزی میکنیم؛ بنابراین، آشناسازی، اگاهسازی و معرفی یکی از روشهای حفاظت است.
ارسطوزاده تصریح کرد: اینکه جامعه بهخصوص جامعه محلی متوجه طبیعت اطرف خود شود و درک کند که این طبیعت تا چه اندازه میتواند در اقتصاد و زیستبوم منطقه مثمرثمر باشد باعث میشود به دید سرمایه به آن بنگرد و از آن حفاظت کند.
او با اشاره بهاینکه گردشگری موجب نشاط، تعامل و تبادل علمی و فرهنگی میشود گفت: جامعه محلی در کنار گردشگر رشد فرهنگی پیدا میکند و از طرفی گردشگر نیز بسیاری از دادهها و اطلاعات بومی را جوامع محلی دریافت میکند. موضوع حائز اهمیت برای گردشگر، کسب دادهها و اطلاعات منطقه از جامعه محلی و بومی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان بیان کرد: در پرندهنگری و گردشگری طبیعت، طبیعت اصل سرمایه محسوب میشود و قاعدتاً صنعت گردشگری به دنبال از بین بردن اصل سرمایه خود نیست و در راستای ارتقاء کیفی و حفاظت آن سرمایه گام برمیدارد و بهانه سفر و دلیل سفر گردشگر نیز خود همین موضوع است.
او افزود: در صنایع دیگر، به عنوان منبع و ظرفیت مصرفی به طبیعت پیرامون نگاه میشود که به همین دلیل شاهد دگرگونی طبیعت و تخریب آن هستیم.
ارسطوزاده اضافه کرد: سازگارترین نوع صنعت با طبیعت، گردشگری است و ما هرچه بتوانیم گردشگری را در محیطهای طبیعی توسعه دهیم موجب حفاظت آن خواهیم شد.
او اظهار کرد: اصل حفاظت در میراثفرهنگی بدینگونه است که حفظ اثر در گروِ پاخور کردن آن است؛ به این معنا که از متروکه بودن آن را نجات دهیم.که البته این موضوع باید در چارچوب قاعده میراث و گردشگری و حفظ آرامش طبیعت صورت گیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان از برنامهریزی برای افزودن تالاب هویزه به مقاصد گردشگری استان خبر داد و گفت: ما هرسال سعی میکنیم یکی دو هدف گردشگری از جمله گردشگری دریائی را برای استان تعریف کنیم تا سبد گردشگری استان را افزایش دهیم.
او پیشنهاد کرد: در حوزه گردشگری پرندهنگری، مسیرهای گردشگری دریائی در جزایر تعریف و زیرساختهای گردشگری تالاب هویزه نیز فعال شود.
ارسطوزاده با تأکید بر تقویت زیرساختهای تالاب هویزه نیز افزود: این مورد جزو برنامههای فوری ما است که شروع آن امسال خواهد بود و دستگاههای زیربط باید در این زمینه همکاری کنند.
او گفت: کوه، کوهپایه، جلگه، ساحل و دریا، رودخانه، سد، خورهای استان و شنزارهای استان بسیار منحصربفرد هستند و ما همه را در خوزستان بصورت یکجا داریم که باید از آنها بهرهمند شویم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان تأکید کرد: بخش خصوصی، انجمنهای مردمنهاد و شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری باید دست در دست هم دهند و گشتهای طبیعتگردی و پرندهنگری را برنامهریزی و اجراء کنند و ما نیز آنها را پشتیبانی و حمایت میکنیم.
او اظهار امیدواری کرد: باوجود ظرفیتهای طبیعی غنی در استان خوزستان، بتوانیم گردشگری طبیعت را در استان گسترش دهیم.
انتهای پیام/
نظر شما